logo 't trimhuuske

Wat is er mogelijk in ‘t Trimhuuske?

Het welzijn van uw hond staat bij mij voorop en daar neem ik dan ook alle tijd voor. Mijn eigen hond Scip, een reutje Cocker Spaniel van ruim 10 jaar, heeft zijn eigen plek in ‘t Trimhuuske veroverd. Zijn aanwezigheid blijkt een hele goede uitwerking te hebben op honden die het trimmen spannend of eng vinden. Mochten u of uw hond met zijn aanwezigheid problemen hebben, geef dit dan gerust aan. Scip gaat dan gewoon naar boven.

Wat is bij een trimbehandeling inbegrepen?

Uw hond wordt getrimd volgens rasstandaard, naar uw wens of een combinatie van beide.

Bij een volledige trimbeurt vindt de volgende behandeling plaats:

Ik maak gebruik van professioneel en goed onderhouden gereedschap en een voor uw hond geschikte shampoo en/of conditioner.

Wat gebeurt er met uw hond in mijn trimsalon?

Verloop van een trimbeurt

Wanneer u uw hond naar ‘t Timhuuske brengt, moet u uw lieveling enkele uren afstaan. Dit is voor u maar ook voor hem/haar niet leuk. Maak het daarom niet onnodig moeilijk, hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij/zij wordt. Hou het afscheid kort en vertrouw erop dat uw hond bij mij in goede handen is en liefdevol verzorgd zal worden.

Een klein aantal baasjes/bazinnetjes wenst bij de behandeling aanwezig te zijn. Dit is bij mij mogelijk zoals eerder aangegeven onder het kopje “’t Trimhuuske”. De meeste honden reageren echter anders in het bijzijn van hun baasje of bazinnetje, wat het trimmen doorgaans niet makkelijker maakt voor uw hond en mij. Geef vantevoren aan of u er toch bij wenst te blijven, de koffie staat voor u klaar!

U zet uw hond het liefste zelf op de trimtafel. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Er wordt doorgesproken wat uw wensen en verwachtingen zijn. Vergeet niet bijzonderheden van uw hond door te geven, bijvoorbeeld gevoelige huid, bijterig, eventuele ziekte/aandoening, geen snoepjes of parfum enz.

De vacht van de hond wordt helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd is het (soms soms pijnlijke) ontklitten niet nodig. Daarna wordt u hond, passend bij het vachttype getrimd.

Uw hond wordt gewassen in het grote hondenbad met een speciale shampoo geschikt voor zijn vacht (medicinaal, sterk reinigend, voor zwarte of witte vachten en conditioner voor de langere vachten). Daarna volgt het drogen met een waterblazer/föhn. Wanneer de vacht geheel droog is, kan deze verder in model worden gebracht. Dit is dus net andersom als bij ons, waarbij het knippen meestal bij nat haar gebeurt.

De duur van de trimbeurt is o.a. afhankelijk van het vachttype, de conditie van de vacht, de omvang van de hond, maar ook van uw wensen. Reken erop dat een trimbeurt minimaal 1,5 tot vaak wel 4 uur in beslag kan nemen. Ik zal u vooraf een indicatie hiervan geven.

Inmiddels zijn we een hele tijd verder en kunt u een appje of telefoontje verwachten dat u uw lieveling op kunt komen halen. Als wij een tijd hebben afgesproken verwacht ik u gewoon op dat tijdstip. Het kan natuurlijk zijn dat ik nog met de afwerking bezig ben, hiervoor vraag ik uw begrip.

Mocht het nodig zijn, dan geef ik uw hond een pauze of laat hem even uit. Een trimbeurt is meestal een inspannende en soms erg vermoeiende gebeurtenis. Vooral voor honden die al wat ouder zijn. Geef uw pas getrimde hond dus alle tijd en rust om bij te komen van de trimbeurt en verlang niet teveel inspanning.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met z’n kop schudden en het lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die z’n haar heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’.